Az Ön böngészője nem támogatja a JavaScriptet. Kérem kapcsolja be a böngésző beállításaiban!
Állatok világnapja

1% adószámunk: 18703533-1-13 Nyitvatartás ÁPRILISBAN: 9:00 - 19:00

Online jegy

Állatok világnapja

Tegyünk azért, hogy a Föld minden állata boldog és egészséges életet élhessen!

Október 4-e az Állatok Világnapja, egy különleges alkalom, amely során megünnepeljük a Föld minden élőlényét. A Medveotthonban október 1-én ünnepeljük meg őket előre és ezen a napon különös figyelmet szentelünk, hogy bemutassuk az állatainkat és a nálunk folyó munkát.

Az állatvédelem nem csupán felelősségünk, hanem kötelességünk is. Az állatok védelme érdekében fontos, hogy támogassuk a helyi állatmenhelyeket és állatvédő szervezeteket, valamint vegyünk részt önkéntes programokban.

Az állatkertekben élő állatok különleges gondozást és védelmet igényelnek. Ezen a napon látogassunk el a közeli állatkertbe, és ismerjük meg az ott dolgozó állatgondozók nemes munkáját. Az Állatok Világnapja kiváló alkalom a családok számára, hogy együtt töltsenek időt és tanuljanak az állatokról. A gyerekek számára különösen tanulságos és szórakoztató lehet ez a nap.

Ha csatlakozol a Facebook eseményhez, itt teheted meg: https://www.facebook.com/events/310502291623558/

Medveotthon Program október 1-én, vasárnap

Október 1-én a Medveotthon különleges programokkal (is) várja a látogatókat. Ne hagyja ki ezt a remek lehetőséget, és látogasson el aznap a Medveotthonba, hogy közelebbről is megismerje ezeket a csodálatos lényeket!

Meghívtuk a Langaléta garabonciás produkciót, akik már eseményünkön mágnesként vonzották a látogatókat. Szervezünk állatos játékokat, és megtartjuk az ingyenes állatos bemutatóinkat is - vár rátok a Predator Programunk a kézbarát farkasokkal valamint a Ragadozó madár bemutató, ölyvvel, rétisassal és uhuval.

Hogyan ünnepelnek a különböző kontinenseken?

Az Állatok Világnapját világszerte számos országban ünneplik különböző módon. Az esemény célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok jogaira és a környezetvédelem fontosságára.

Friss hírekért iratkozz fel hírlevelünkre!

vissza a bejegyzésekhez
állatvédelem összes cikk programajánló zoopedagógia
2024.03.16

Kutyával nem látogatható

Változás a házirendben - Az állatkert területére állategészségügyi okok miatt ÁLLATOT (kutyát vagy egyéb házi kedvencet) behozni szigorúan tilos.
Bővebben
2023.10.08

Rémes egy este lesz

Október 28-án összejövünk egy borzongásra? Ha még nem élted át, valami fontosról maradtál le... Nézd csak meg a tavalyi videót!
Bővebben
2024.01.10

[Zoo-Csemege] Etessük-e a medvéket?

Ha visszatérő látogatónk vagy, láthatod, hogy mi is változunk, méghozzá nem keveset. Régen mézes fakanál - ma gyümölcstál
Bővebben