"/> Medveotthon Veresegyház Nyitva minden nap! +36205938113

Oktatás és szórakozás

ÚJ! Hiúzok VeresegyházonPókháló játszótérMacikaland kötélpályaPredator ProgramSimogassuk meg őketSzakértő csoportvezetésSzürke marha gulyaBarna medveMozdony mászókaEtesd meg őket!FarkasfalkákRönkjátszónkKismotor a látogatáshozKilátó toronyÉrmenyomásMaciliftMosómacikormányos medvéinkRénszarvasok

ÚJ! Hiúzok Veresegyházon

Csatlakoztunk ahhoz a néhány állatkerthez, akik hiúzokat tarthatnak! #hellohiuz

Pókháló játszótér

A hatalmas területen tízegynéhány, ügyességet fejlesztő mászókákat és hintákat avattak fel a gyerkőcök 2017 nyarán. A játszótér 14 év alatti gyermekeknek készült.

Macikaland kötélpálya

Új kalandok a lombkoronában! Kipróbálhatod magad ügyességi kötélpályánkon, 2 nehézségi fokon is: 130cm alattiaknak és felettieknek. :-) Nyitva október végéig hétvégenként.

Predator Program

Előadás a nagyragadozókról, minden hétvégén és ünnepnapokon 13.00 és 16.00 órától. A program ingyenes.

Simogassuk meg őket

Sétálj be közéjük! Láma, kecske, malac, juh. Állatsimogatónk a főbejárat jobb oldalán található, hétvégéken egész nap nyitva. Medveotthon belépővel szabadon megnézhető.

Szakértő csoportvezetés

Sétálj szakértőnkkel, legyél Te is szakértő! Tematikus csoportvezetések előre jelenkezéssel: 5000 Ft/óra. Bejelentkezés: iroda@medveotthon.hu

Szürke marha gulya

Közel 40 egyedből áll szürkemarha gulyánk. Az etetők az út mellett vannak, ahol fotódobogót is találsz. Katt!

Barna medve

A barna medve etetése egy héten háromszor történik, hétfőn, szerdán és pénteken: alkalmanként 20-25 kg húst kapnak egyedenként. WoW!

Mozdony mászóka

A gyerekek kedvence lett ez a mozdony a két utasszállító kocsijával. Méretarányos, apró sínpáron áll, de nem mozdul: bele lehet ülni és játékból még masiniszta is lehetsz. A gyerekek játszanak, te fotózol: katt és #medveotthon

Etesd meg őket!

A Medveotthonban a macik etetése engedélyezett! Ha hozol otthonról mézet, vagy vásárolsz itt nálunk, akkor a kerítéshez kihelyezett hosszú fakanalakkal benyúlhatsz egészen a macik nyelvéig! Nagy élmény kézből etetni ilyen hatalmas vadállatokat!

Farkasfalkák

A farkasok betelepítése komoly vonzereje lett a Medveotthonnak, főleg azt követően, hogy a már itt megszületett farkaskölyköket a gondozók megszelídítették és bemutatókat tartanak velük.

Rönkjátszónk

A mackók közvetlen közelében, a rönkjátszón tornyok, folyosók, csúszda, hinta, mászókák várják a gyerekeket. Megyeri László szobrászművész 5, nyárfából faragott mackóval gazdagította a játszóteret. A kis szobrok mászhatók, jól bírják az apró lábak döngölését.

Kismotor a látogatáshoz

Hogy apró látogatóink se fáradjanak el, vedd igénybe az ingyenes kismotor parkunkat, a bejárat mellett!

Kilátó torony

Látványnak is szép a fából készült, ékes kilátó, melyről a bokrok, dombok mögött tartózkodó állatok is jól megfigyelhetők. Új, kanyargós csúszdákkal bővítettük.

Érmenyomás

Két érmenyomó automata is várja, hogy a látogatók megörökítsék a pillanatot, hogy itt jártak. A nyomógépeket a bejárattól egyenesen induló sétányon találják.

Macilift

Kétségkívül nagy látványossága a Medveotthonnak a macilift, melynek szerkezete egy félbevágott fatörzset ábrázol, vágott oldalán két, életnagyságú medve szobor tolja fel 12 méter magasba az üléssort.Katt és oszd meg #medveotthon #macilift hashtaggel!

Mosómacik

A mosómedve hazája Észak- és Közép-Amerika. A vadonban a mosómacik kb. 5 évig élnek, tartásban azonban akár 16-20 évig is elélnek. A mosómedve éjszaka aktív, a nappalt általában összegömbölyödve tölti a lombkoronában vagy egy sziklahasadékban.

ormányos medvéink

Az ormányos medve hegyes karmokkal ellátott lábaival naphosszat ás, majd a kivájt lukban ormányával kiszagolja a zsákmányállatot. Ügyesen mászik fára, a talajon is jól boldogul és kiválóan úszik.

Rénszarvasok

Új kifutót kaptak a rénszarvasaink, a főbejárattól nézve a bal oldalra kerültek át, az étterem közelébe. A nagy hagyományokkal bíró veresegyházi Mikulás-napokon is fontos szerepet játszanak ők.

Tudtad?

  • aligátorteknős is lakik itt

  • méterre vagyunk a vonattól

  • Kötélcsomók száma a játszón

Maradnátok még?

Látnivalók Veresegyházon

www.veresegyhaz.hu