Oktatás és szórakozás

Farkasbemutató, látványetetésSzakértő csoportvezetésMEDVEETETÉSFARKASOKÁllatsimogatóKismotor a látogatáshozSZÜRKE MARHAKILÁTÓÉrmenyomásKISVONATOZÁSMACILIFTMEDVEJÁTSZÓTÉR ÉS FA MACISZOBROKMOSÓMEDVEORMÁNYOS MEDVERÉNSZARVASVASMOZDONY

Farkasbemutató, látványetetés

Az európai szürke farkas kolóniával és a kisfalkával bemutató előadás és látványetetés program zajlik minden hétvégén és ünnepnapokon 13.00 órától. A program ingyenes.

Szakértő csoportvezetés

Sétálj szakértőnkkel, legyél Te is szakértő! Tematikus csoportvezetések előre jelenkezéssel: 5000 Ft/óra. Bejelentkezés: iroda@medveotthon.hu

MEDVEETETÉS

A Medveotthonban a macik etetése engedélyezett! Ez azt jelenti, hogy ha hozol otthonról mézet, vagy vásárolsz itt nálunk, akkor a kerítéshez kihelyezett hosszú fakanalakkal benyúlhatsz egészen a macik nyelvéig! Nagy élmény kézből etetni ilyen hatalmas vadállatokat!

FARKASOK

A farkasok betelepítése komoly vonzereje lett a Medveotthonnak, főleg azt követően, hogy az itt megszületett nyolc kis farkaskölyköt a gondozók megszelídítették és bemutatták a látogatóknak.

Állatsimogató

Sétálj be közéjük! Állatsimogatónk, ahol közelebb kerülhetsz hozzájuk. Medveotthon belépővel szabadon megnézhető.

Kismotor a látogatáshoz

Hogy apró látogatóink se fáradjanak el, vedd igénybe az ingyenes kismotor parkunkat, a bejárat mellett!

SZÜRKE MARHA

Pár napja kisborjú született! :-) Minden nap dél felé tereljük az állatokat az út mellé, ahol fotódobogó is van. Katt!

KILÁTÓ

Látványnak is szép a fából készült, ékes kilátó, melyről a bokrok, dombok mögött tartózkodó állatok is jól megfigyelhetők. Tetején Megyeri László szobrász által készített, méretarányos sas látható.

Érmenyomás

Két érmenyomó automata is várja, hogy a látogatók megörökítsék a pillanatot, hogy itt jártak. A nyomógépeket a bejárattól egyenesen induló sétányon találják.

KISVONATOZÁS

Minden hétvégén gumikerekű kisvonat várja a Medveotthon látogatóit. Szombaton, vasárnap
és ünnepnapokon közlekedik 9.30-tól 17.00-óráig. Az apróságokat 1 éves kor alatt ingyen szállítjuk, a többieknek a szolgáltatás fizetős, 400 Ft/fő a 20 perc menetidő.

MACILIFT

Kétségkívül nagy látványossága a Medveotthonnak a macilift, melynek szerkezete egy félbevágott fatörzset ábrázol, vágott oldalán két, életnagyságú medve szobor tolja fel 12 méter magasba az üléssort. A magasból az egész medvefarm belátható, remek fényképek százai készültek már innen.

MEDVE

A barnamedve az egyik legnagyobb elterjedésű szárazföldi ragadozó. Kifutójukat elektromos vadvédelmi rendszerrel láttuk el. Etetésük egy héten háromszor történik, hétfőn, szerdán és pénteken, alkalmanként 20-25 kg húst kapnak egyedenként.

JÁTSZÓTÉR ÉS FA MACISZOBROK

A mackók közvetlen közelében, a rönkjátszón tornyok, folyosók, csúszda, hinta, mászókák várják a gyerekeket. Megyeri László szobrászművész 5, nyárfából faragott mackóval gazdagította a játszóteret. A kis szobrok mászhatók, jól bírják az apró lábak döngölését.

MOSÓMEDVE

A mosómedve hazája Észak- és Közép-Amerika. A vadonban a mosómacik kb. 5 évig élnek, tartásban azonban akár 16-20 évig is elélnek. A mosómedve éjszaka aktív, a nappalt általában összegömbölyödve tölti a lombkoronában vagy egy sziklahasadékban.

ORMÁNYOS MEDVE

Az ormányos medve hegyes karmokkal ellátott lábaival naphosszat ás, majd a kivájt lukban ormányával kiszagolja a zsákmányállatot. Ügyesen mászik fára, a talajon is jól boldogul és kiválóan úszik.

RÉNSZARVAS

2008-ban a Nyíregyházi Vadasparkból kapta a Veresegyházi Medveotthon az első rénszarvast, Rudolf volt a neve. Hamar a látogatók kedvencévé vált. A nagy hagyományokkal bíró veresegyházi Mikulás-napokon is fontos szerepet játszott.

VASMOZDONY

A gyerekek kedvence lett ez a mozdony a két utasszállító kocsijával. Méretarányos, apró sínpáron áll, de nem mozdul: bele lehet ülni és játékból még masiniszta is lehetsz. A gyerekek játszanak, a szülők fotózzák őket, jó mulatság!

Tudtad?

  • aligátorteknős is lakik itt

  • méterre vagyunk a vonattól

  • csomó kellett az új játszónkhoz

Maradnátok még?

Látnivalók Veresegyházon

www.veresegyhaz.hu